Thursday, April 23, 2009

Wielrennen in Belgie en het Nederland



woordenschat:

wielrennen = bicycle racing
renners = racers
wielerwedstrijd = bike race
sportengebeurtenis = sports event
de helden = heroes
de opkomst = attendence/turn-out
de bewijs = the proof
zaken = business
vertragen = to slow down
modder = mud
supporter = fan
kasseien = cobblestones
de trui = jersey (sports)

Groter dan football?

Jazeker. Hoe belangrijk zijn wielrennen in Belgie en het Nederland? Zevenhonderd duizend mensen zitten langs de weg voor een belangrijk wielerwedstrijd (volgens een Amerikaanse website). Vind je dit fiet ongelofelijk? Hier is het bewijs, maar je moet je oren eerst behandelen: gekke supporters!

Ook deze video is slechts een deel van een lange weg. Deze gebeurtenis zijn 250 kilometers lang en zijn overvol met mensen del hele weg. Deze straten zijn niet mooi. Grote delen van de wedstrijden zijn op kasseiwegen.

Als je kan zien, zijn deze wielrennen heel grote sportengebeurtenisen. En grote sportengebeurtenisen beteken heel veel geld.

Waroom zit erin zoveel geld?

Deze opkomst (700,000 supporters) is drie keer groter dan de grootste sportengebeurtenis in Amerika. Wielrennen is een grote zaken. Hier kunnen de grote bedrijven adverteren. Wereldwijde bedrijven betalen veel geld om te sponsoren een team. Zij zetten de naam van hun bedrijf op de renners tuin.
Dit tuin is van een Belgisch team. Quick Step is een grote bedrijf uit Belgie. Quick Step verkoopt houten vloeren.

Dus kunnen de beste renners een mooie salaris krijgen. Meer dan een miljoen euro jaarlijks
(meer dan $1,300,000 USD). De Nederlanders houden van hun sportshelden en zij betalen hen goed. Dit is de vroeger wereldkampioen met zijn Lamborghini. Hij woont in Mol, Belgie en werkt bij Quick Step.








De hele jaar?

Deze zaken vertragen niet in de winter. De renners moet door de moddere boerderijland rennen. Dit is een grappige nieuwse verslag. Het gaat over een wedstrijd in de modder. Met het slechte weer waren er toch al vijfhonderd duisand supporters.

Kortom, Nederlanders en de Belgen houden van hun sporten en hun fietsen. Ook is sporten en wielrennen grote zaken.

Als je wielrennen in Belgie en Nederland interessant vindt, kan je hier over de Ronde van Vlaanderen meer lezen.






2 comments:

Pam said...

Affirmatie

Verdomd! Dit is een goed geschreven artikel.Ik heb niet veel verzorging te kijken naar de sport van het wielrennen, maar u maakt het erg interessant. Ik kan niet geloven dat mensen zouden rit een zodanige afstand over de weg zo hobbelig of dat mensen krijgen betaald zoveel als ze winnen van deze races.Uw video's gemaakt van de blog erg interessant.

AnnsVoorraaddoos said...

Reflection?

Het artikel is heel interessant! Ik weet weinig over fietsen of wielrennen maar het schijnt mooi. Ik vind het interessant dat de wegen modderig zijn maar bijna iedereen fietst! En de wegen voor de renners zijn verschrikkelijk! Zij moeten vaak trainen omdat 250 km op modder moielijk is. Zij zouden de rennenwegen beter maken of de renners zouden bergfietsen bruiken. Professionele atleten betaalen zo veel. Ik heb een artikel over Lance Armstrong gelezen en hij betaald om $11 miljoen USD. Het is te gek.